Lipotransferència

La lipotransferència és una tècnica en què usa el greix que s’obté mitjançant una liposucció en zones on hi ha excedent i s’aprofita per a emplenar uns altres amb manca de greix o per a donar forma en zones susceptibles de millorar visualment. Aquest teixit adipós és liquat, centrifugat i desinfectat. En aquest teixit gras tractat es trien les cèl·lules més joves per a reimplantar-les en la zona del cos on es vulgui realitzar l’augment, per exemple, els glutis.

L’objectiu principal d’aquesta cirurgia plàstica és millorar l’aspecte estètic del pacient i el rejoveniment del cos. Generalment, es realitza per a definir els pòmuls, galtes i barbeta, redissenyar del rostre, reduir arrugues, omplir panxells i glutis, afirmar llavis prims i remodelar els sins caiguts o petits.

La lipotransferència també és usada per a reparar ràpidament teixits lesionats o curar ferides, com la correcció de defectes posttraumàtics i quirúrgics o ompliment de cicatrius. És una tècnica que ha revolucionat la cirurgia plàstica i es pot fer servir com a tractament exclusiu o com a complement d’uns altres.

Avantatges de la lipotransferència

Temps estimat en realitzar el procediment

Entre 60 i 120 minuts, en funció de les zones a tractar.

Anestèsia

Generalment, són intervencions amb anestèsia general. És necessària una visita amb un anestesista.

Hospitalizació

Estança de 24 hores.

Recuperació

En termes generals serà necessari un període de recuperació d’entre 7 i 15 dies. Pot aparèixer una discreta inflamació en la zona de la intervenció, que desapareix amb el pas dels dies.

Resultats

Immediats. Millora després del període de cicatrització i quan desapareix la inflamació.

Preoperatori

Si, Requereix analítica general amb proves de coagulació, ECG, i Rx tòrax.

Com és una lipotransferència?

Aquesta cirurgia dura aproximadament dues hores, i el primer pas en la transferència de greix és conèixer la quantitat de teixit adipós necessari per a obtenir excel·lents resultats.

Depenent de la quantitat d’extracció, el mètode d’extracció es pot realitzar d’una forma o altra  des d’una o més zones. Per exemple, si necessites molt de greix, normalment s’extreu de l’abdomen o dels glutis, perquè solen ser més teixit gras el que s’acumula.

D’altra banda, si la quantitat de reposició és petita, l’extracció de greix es pot realitzar més fàcilment des d’una part del cos més petita, o fins i tot directament amb una xeringa.

El postoperatori

Després de la intervenció, s’aplica una faixa de compressió durant tres setmanes per a evitar la inflor i els hematomes. El pacient sentirà entumiment i dolor en l’àrea tractada, que poden alleujar-se amb analgèsics comuns.

El pacient haurà de mantenir el temps de repòs aconsellat pel cirurgià plàstic –solen ser 24 hores- i no prendre sol mentre no hagin desaparegut els blaus (unes sis setmanes). Quan els hematomes hagin desaparegut, es recomana utilitzar protector solar per a evitar la hiperpigmentació. També es recomana dormir boca munt les primeres setmanes.

D’altra banda, el pacient ha de deixar de fumar, per a afavorir la cicatrització de la ferida, hidratar la pell per a assegurar una millor elasticitat i evitar els medicaments que continguin salicilats, ja que alteren la microcirculació.

Resultats

El resultat és visible després de les primeres tres setmanes i es tornarà òptim després d’aproximadament sis mesos des de la intervenció. El pacient pot tornar a dur a terme les seves activitats diàries normals de dues a quatre setmanes després de l’operació, encara que depèn de quina sigui la zona del cos tractada.

Cirurgia corporal

Altres tècniques: Prótesis de pectorals, glutis, bessons, etc.

Cirurgia facial

Altres tècniques: Lifting facial, mentoplàstia, lipofilling de llavis y solcs nasogenians, extirpació de les boles de Bichat, etc.

Concerta una visita al
93 217 22 99 o