You are currently viewing Com prevenir l’aparició de les potes de gall

Com prevenir l’aparició de les potes de gall

Per què surten les potes de gall?

Les potes de gall són les arrugues que es formen en l’angle extern de cada ull. Solen ser el primer senyal d’envelliment a la cara, però també poden estar relacionades amb una mala alimentació o una debilitat hepàtica. De tota manera, hi ha certs consells per prevenir-ne l’aparició.

Els ulls són una de les zones més atractives de la cara, però també de les més delicades, perquè és on la pell és més fina. Per tant, és la part de la cara on s’observaran abans imperfeccions i arrugues, a causa, en gran part, de la pèrdua natural del col·lagen i l’elastina. Amb la disminució d’aquestes proteïnes, la pell perd fermesa i elasticitat i dona lloc a imperfeccions. Cosa molt habitual a mesura que es van fent anys.

Una d’aquestes imperfeccions és la coneguda com a pota de gall, l’arruga amb solcs divergents que es forma al costat extern de cada ull i en direcció a la templa.

Per què surten les potes de gall?

L’aparició d’aquestes arrugues es pot deure a diversos motius, un és el pas del temps, i un altre és la deshidratació. Riure també pot contribuir a dibuixar aquestes línies d’expressió tan populars, com també alguns factors genètics.

Un altre motiu pot ser la tensió ocular. Al llarg del dia, les persones fan molts gestos facials sense adonar-se’n, per exemple, mentre parlen. Moltes altres en fan sobretot quan estan davant d’una pantalla i arrufen les celles.

A més, que aquestes marques d’expressió es vegin més o menys està relacionat amb el funcionament del fetge. Quan les potes de gall apareixen en edats primerenques, sobretot, poden indicar una feblesa hepàtica i és important visitar el metge.

Aquest problema normalment és conseqüència d’una mala alimentació, on els greixos saturats, el sucre o la sal tenen massa pes. Paral·lelament, per reduir l’aparició d’arrugues i imperfeccions a la pell, la primera norma és hidratar-se correctament. Beure prou aigua al dia és vital. A més, s’aconsella consumir begudes antioxidants, com ara el te verd o el suc de llimona.

La debilitat hepàtica

Són diversos els factors que poden indicar que hi ha un trastorn en la funció correcta del fetge i, com a conseqüència, s’afavoreix l’aparició de les potes de gall.

 • Mala alimentació
 • Additius alimentaris
 • Alguns medicaments
 • Hàbits tòxics, com l’alcohol i el tabac
 • Estrès
 • Contaminació

Com es pot prevenir l’aparició de les potes de gall

Hi ha uns quants bons hàbits que poden ajudar a fer que les arrugues no surtin de forma prematura. Per ajudar que la pell es vegi sana i més jove, s’aconsella:

 • Hidratar la pell per dins i per fora
 • Netejar correctament la pell cada dia
 • Fer servir cremes de contorn d’ulls amb vitamina C, àcid hialurònic o pèptids
 • Exfoliar la pell
 • Fer servir ulleres de sol per evitar el dany ocular
 • Evitar la sobreexposició solar
 • Seguir una alimentació sana
 • Limitar la ingesta de sal i sucre
 • Dormir un mínim 7 o 8 hores diàries
 • Fer exercicis facials per tonificar els músculs de la cara
 • No aclucar els ulls

Tècniques estètiques per tractar les potes de gall

La medicina estètica disposa de diverses tècniques per suavitzar o eliminar les petites arrugues d’expressió als ulls. Una de les més sol·licitades són les injeccions de bòtox, que, a més, impedeixen l’aparició de noves arrugues.

Per dissimular les arrugues del contorn d’ulls es pot optar pels fils tensors, o fils màgics, que són una tècnica de rejoveniment facial amb efecte lífting sense cirurgia. Aquests fils són reabsorbibles, estimulen la producció de col·lagen i ajuden a combatre la flacciditat de pell.

D’altra banda, les potes de gall també es poden tractar amb làser, cremant les primeres capes de pell, o mitjançant una blefaroplàstia, que consisteix a estirar la zona externa dels ulls. La blefaroplàstia és una de les cirurgies plàstiques més sol·licitades, actualment, a partir dels 45 anys, tant per homes com per dones. Es tracta d’una cirurgia facial que elimina l’excés de pell i de bosses adiposes de les parpelles, aconseguint una mirada més rejovenida i una cara més descansada.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.