You are currently viewing Es pot realment eliminar la cel·lulitis?

Es pot realment eliminar la cel·lulitis?

Es calcula que més del 90% de les dones té cel·lulitis, una alteració dels teixits que afecta de manera indiscriminada a tot tipus de persones: tant a les que tenen sobrepès com a les que presenten un pes adequat i fins i tot a les més primes. Prevenir la seva aparició és essencial, però, què fer quan ja és massa tard?

Quan arriba el bon temps, són moltes les persones que intenten posar fi a l´antiestètica pell de taronja, però l’ideal és començar molt abans. I és que reduir la cel·lulitis és possible, però la majoria de tractaments requereixen temps i molta constància.

Els més habituals i menys invasius es basen en fer dietes i activitat física, o en l’aplicació de cremes o massatges drenants. Altres recursos, més immediats i indicats especialment per a casos severs de celulitis, són les liposuccions i les sessions de mesoteràpia. Per quins optar?

El paper de la prevenció

Un cop s’ha instal·lat, la cel·lulitis sembla no desaparèixer mai. Es requereix molta feina i, sobretot, constància per acabar amb ella. Els experts són clars al respecte: la millor solució és la prevenció. I, per això, és imprescindible portar un estil de vida saludable, basat en una alimentació equilibrada i en la pràctica d’activitat física de manera habitual. Tot i així, hi ha nombrosos factors que fan que l’aparició de cel·lulitis no pugui evitar-se.


Les causes més habituals

L’aparició de cel·lulitis es deu a diferents factors, que es poden presentar aïllats o de manera combinada:

  • Predisposició genètica: Cal remarcar que la cel·lulitis conté un important factor hereditari, i que això no es pot controlar, de manera que, si és el nostre cas, poc podrem fer per prevenir-la.
  • Trastorns de la circulació sanguínia i limfàtica: La insuficiència venosa i un mal estat dels capil·lars poden produir una irrigació sanguínia insuficient. La cel·lulitis a les zones superiors (coll, braços, etc.) se sol associar amb un alentiment de la circulació venosa de retorn, mentre que la cel·lulitis en zones inferiors sol estar relacionada amb trastorns circulatoris més greus.
  • Desequilibris en la dieta:  Quan ingerim més calories de les que consumeix l’organisme per dur a terme les seves activitats, estem afavorint la síntesi i l’emmagatzematge de greixos. Recorda que alguns aliments potencien especialment l’acumulació de greix, com els productes precuinats, el sucre, la sal, la cafeïna o l’alcohol.
  • Causes psicològiques i estrès: L’estrès, encara que soni estrany, afavoreix l’acumulació de greixos a través de l’adrenalina. Per això, és important aprendre a gestionar-lo. A més a més, en èpoques d’estrès solem alimentar-nos pitjor, saltant-nos menjars o optant per aliments menys saludables, el que repercuteix, novament, en la ingesta de més greixos dels necessaris i la seva acumulació en l’organisme.


La base: un estil de vida saludable

Tot i que cada tipus de cel·lulitis té unes característiques pròpies, tots coincideixen que l’alimentació i l’exercici són la base de la seva prevenció i tractament. Per aquest motiu, el primer pas és equilibrar la dieta i reduir la ingesta de productes ensucrats (sense prescindir d’aliments com el pa, les patates, l’arròs, la pasta o els llegums, que aporten sucres lents i són importants a la nostra dieta), greixos saturats, refrescos, alcohol, sal, etc.

No cal intentar aprimar-se ràpidament, ja que així només provoquem flacciditat i les protuberàncies típiques de la pell de taronja es fan més evidents. Els especialistes aconsellen beure uns dos litres d’aigua cada dia per ajudar al metabolisme a processar el que mengem i evitar així el restrenyiment i la retenció de líquids, dues de les causes de l’aparició de la cel·lulitis.

De la mateixa manera, és fonamental fer esport. La natació és una de les activitats més indicades per cremar greixos i reduir visiblement la pell de taronja. També el ioga i caminar són activitats recomanades, ja que reactiven la circulació limfàtica. Les persones més actives poden realitzar exercici aeròbic d’intensitat moderada, durant un mínim de 45 minuts, per activar la lipòlisi.

Tractaments específics

Únicament amb una dieta sana i exercici és gairebé impossible combatre la cel·lulitis i eliminar-la completament del nostre cos. És cert que aquests dos factors són importantíssims, però, per norma general, per obtenir uns resultats visibles, s’ha de recórrer a solucions complementàries:

  • El drenatge limfàtic manual està indicat per a les persones amb problemes de retenció de líquids. Mitjançant aquest massatge s’aconsegueix estimular la circulació venosa i limfàtica, implicades en l’aparició de la cel·lulitis.
  • Les cremes i pegats anticel·lulítics són solucions econòmiques, fàcils d’usar i còmodes, especialment per a la cel·lulitis més superficial, però requereixen molta constància i perseverança. Les cremes s’han d’aplicar diàriament, proporcionant un massatge (que, a més, contribueix a activar la circulació), perquè els seus ingredients penetrin correctament i ajudin a impedir l’emmagatzematge de greixos o a la destrucció dels mateixos. Aquests productes tenen com a objectiu frenar la multiplicació de les cèl·lules grasses, accelerar el drenatge, reafirmar la pell, activar la combustió i afavorir la microcirculació i l’oxigenació dels teixits, entre d’altres.
  • –       Altres recursos complementaris són els tractaments termals, com els que s’ofereixen als spas i balnearis. Els més habituals són les sessions d’hidromassatge o de talassoteràpia, els banys i les dutxes, que permeten administrar elements minerals com iode, sofre, calci i magnesi.

En els casos greus, en els quals la cel·lulitis és rebel i profunda, és molt probable que els tractaments abans esmentats no tinguin l’efecte desitjat. En aquests casos, hi ha solucions a mida, conduïdes per especialistes mèdics, que poden acabar amb el problema. L’ideal és acudir a un centre mèdic acreditat i posar-se en mans d’un bon professional, que aconsellarà el pacient sobre quin tractament és el més adequat per al seu problema en qüestió.


Un dels mètodes més efectius

La mesoteràpia és un dels tractaments més sol.licitats per reduir la cel·lulitis de manera fiable i amb millors resultats. Es tracta de l’aplicació de preparats farmacològics mitjançant puncions a les masses greixoses. S’injecta directament a la zona que s´ha de tractar de forma totalment indolora.

La mesoteràpia ajuda a reactivar la circulació, a desfer el teixit conjuntiu i a eliminar l’excés de toxines. A més d´això, també és un tractament molt adequat per a les estries, en combinació amb altres tècniques complementàries, com el làser, la radiofreqüència o el plasma.


Mantenir la cel·lulitis a ratlla

  • Per obtenir resultats visibles, la cel·lulitis s’ha de combatre durant tot l’any i no només quan s’acosta l’estiu. Si se segueix un tractament anticel·lulític a força de cosmètics, és imprescindible tenir paciència i ser perseverant.
  • La cel·lulitis i l´obesitat no sempre estan relacionades. Perdre pes no sempre acaba amb la pell de taronja; és més, aprimarse ràpidament contribueix a l’aparició de flacciditat.
  • Equilibrar l’alimentació és molt important. S’ha d’intentar evitar la mantega, el greix animal, la sal, els sucres… S’aconsella emprar oli d’oliva, herbes aromàtiques o suc de llimona per amanir i optar per cuinar al vapor o al forn. A més d´això, s’ha de reduir la ingesta d’alcohol i begudes gasoses. Les infusions de cua de cavall, te verd, camamilla i dent de lleó són digestives i drenants.
  • Respirar bé, de manera profunda, ajuda a que l’oxigen arribi a les cèl·lules i que aquestes funcionin correctament.
  • La calor agreuja la cel·lulitis. Per això, cal anar amb compte amb la depilació a la cera, les llargues exposicions al sol o els banys d’aigua calenta.

A més a més, estar molta estona dempeus o assegut, creuar les cames, vestir roba cenyida (texans, faixes o mitjons que estrenyen els turmells) o fer servir botes ajustades i talons alts dificulta la circulació venosa i limfàtica i afavoreix l’aparició de cel·lulitis.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.