You are currently viewing ABDOMINOPLÀSTIA: MENYS VOLUM I FLACCIDITAT

ABDOMINOPLÀSTIA: MENYS VOLUM I FLACCIDITAT

L’abdominoplàstia és un procediment de cirurgia estètica que pretén corregir l’excés de pell i greix abdominal, sobretot després de l’embaràs. Però, quan es pot recórrer a aquest tipus de tractament?

La cirurgia de l’abdomen és una intervenció quirúrgica que reconstrueix la paret abdominal. És una tècnica idònia per a reduir l’excés de volum i de flacciditat de la pell de la zona, provocat per l’acumulació del greix i la manca de tonicitat en la musculatura abdominal.

Això ho pateixen principalment persones que han guanyat o perdut pes en molt poc de temps, cosa que fa que la pell s’estiri i no sigui possible que torni a la seva forma natural. Un altre cas on l’abdominoplàstia resulta molt útil és en dones que han tingut un o més embarassos amb un augment de pes significatiu.

En la majoria dels casos, l’operació aconsegueix enfortir el ventre obtenint grans resultats, sempre que el procediment vagi de la mà d’una dieta equilibrada i de la pràctica habitual d’exercici físic.

En què consisteix l’abdominoplàstia?

Una abdominoplàstia completa pot durar entre 2 i 3 hores, depenent de la quantitat de correcció necessària, i s’ha de fer al quiròfan d’una clínica o un hospital. El cirurgià fa una primera incisió just a sobre del pubis i una segona, normalment, al voltant del melic, segons explica la Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética (SECPRE).

En el cas que es coneix com mini-abdominoplàstia, el temps es redueix a 1 o 2 hores, i es realitza una incisió molt més petita, també per sobre el pubis, però no és necessària la incisió a prop del melic. Els músculs abdominals es tensen i uneixen, proporcionant així una paret abdominal novament ferma i una cintura més estreta. L’excés de pell es retira i el melic se situa a la seva nova posició. Finalment, es realitzen les sutures i el col·loca un embenat i un tub de drenatge temporal per eliminar l’excés de fluids que es poden acumular a la zona intervinguda.

El postoperatori

Dins de les primeres 48 hores després de la intervenció quirúrgica, el pacient pot experimentar molèsties i una mica d’inflor, dolor i sensació de tibantor a la zona, que es poden controlar mitjançant analgèsics. Passats dos dies, es lleva l’embenat compressiu i es canvia per una faixa elàstica. És recomanable evitar els estiraments de la zona, tot i que s’aconsella que el pacient comenci a caminar.

Al tercer o quart dia, es pot realitzar una vida pràcticament normal, tot i que amb limitacions en els esforços físics. Els punts solen retirar-se passats 10 dies. Les cicatrius al voltant del melic i en l’abdomen inferior milloren amb el pas del temps. En general, serà necessari un període de recuperació d’entre 3 i 4 setmanes.

Algunes recomanacions

Després de l’operació cal tenir una especial cura perquè els resultats siguin els millors possibles:

  • Un cop realitzada la cirurgia i rebuda l’alta mèdica, el pacient ha d’anar a casa, on algú l’ha d’ajudar els primers dies de convalescència.
  • S’aconsella no realitzar cap classe d’activitat física intensa durant les dues setmanes posteriors a la intervenció i limitar les activitats esportives durant dos o tres mesos. Així mateix, el pacient haurà d’evitar aixecar objectes pesats.
  • S’aconsella no dormir de bocaterrosa durant el primer mes posterior a la cirurgia, o durant el temps que indiqui el metge.
  • També és important no prendre el sol durant els primers dos mesos posteriors a la cirurgia, per tal d’evitar que la cicatriu quedi molt marcada.

Què no podem esperar d’una abdominoplàstia?

Tan important és saber què es pot aconseguir amb una intervenció d’aquest tipus com conèixer que no esperar d’una abdominoplàstia. Es tracta d’un procediment molt efectiu per a eliminar l’excés de pell i de greix, però cal tenir en compte que:

– L’abdominoplàstia no és un substitut de l’aprimament.

– No permet tenir un abdomen musculós.

– Només és un mètode permanent si s’acompanya d’una dieta sana i equilibrada i la pràctica d’exercici físic.

– Tampoc permet la correcció de les estries, tot i que algunes es poden eliminar si es troben en les zones de pell que s’eliminen.

Hi ha riscos?

És la pregunta més habitual. I la resposta és sí, però com en qualsevol intervenció quirúrgica. És important tenir en compte que actualment es realitzen una gran quantitat d’abdominoplàsties, i que la majoria tenen resultats molt satisfactoris, amb poques complicacions, sempre que siguin realitzades per un cirurgià plàstic qualificat.

Tot i això, cal recordar que sempre que es practica una cirurgia hi ha possibilitat de riscos i complicacions, com la infecció o els trombes venosos, tot i que poques vegades es desenvolupen. En el cas de la infecció, es resol amb antibiòtics i drenatge. Els trombes venosos es poden prevenir bellugant les cames i començant a caminar a poc a poc després de l’operació. També s’ha de vigilar la cicatrització, perquè si la ferida no es cura correctament, caldrà una segona intervenció (però això passa en molt pocs casos). Si se segueixen les pautes indicades pel metge, no haurien de preocupar-nos en excés els riscos associats. Cal anar a les cites de control que programi l’especialista per tal de realitzar el seguiment de la cirurgia i aconseguir una correcta recuperació, i tenir en compte que el resultat complet no es podrà veure fins a aproximadament al voltant d’un any.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.