You are currently viewing Prepara’t per a l’estiu. Tot el que has de saber de la fotodepilació

Prepara’t per a l’estiu. Tot el que has de saber de la fotodepilació

La fotodepilació és una tecnologia que fa servir la llum per depilar, de manera quasi permanent, tot i que no definitiva. Es tracta d’un tractament ràpid i indolor que és eficaç en tota mena de pells i pèl.

La fotodepilació és una tècnica de depilació que aconsegueix eliminar el pèl gairebé de manera definitiva. Actualment, hi ha diverses tècniques a l’hora de dur a terme una fotodepilació. Es fan servir mètodes amb làser, amb llum polsada intensa i amb llum polsada intensa amb radiofreqüència. Es desprèn llum que, en contacte amb la melanina de la pell, es transforma en calor i crema els pèls fins que es desprenen.

Tant el làser com la llum polsada basen l’eficàcia en el fet que els pèls i la pell d’una persona són de diferents colors, perquè contenen pigments de melanina en diferents quantitats.

En alguns casos, la fotodepilació pot produir una certa molèstia o sensació de cremor, però no dolor. A més, els aparells més innovadors ja inclouen un sistema de refredament que minimitza aquesta sensació de calor directa. Per tant, en general és un mètode indolor i molt ben tolerat per la majoria de persones.

Les zones del cos més freqüents en les quals es fa la fotodepilació en les dones són les aixelles, els engonals, les cames, els avantbraços i la cara. En els homes, en canvi, les àrees més comunes són les espatlles i l’esquena.

Serveix per a tot tipus de pells?

El contrast entre la pell i el pèl és la clau en la fotodepilació. Així, doncs, com més blanca sigui la pell i els pèls més foscos, més bons resultats s’obtenen. Tot i això, amb els avenços tecnològics que hi ha al mercat, les persones amb pèl clar també aconsegueixen grans millores a l’hora de sotmetre’s a una fotodepilació. La solució per tractar les pells més fosques és triar correctament el tipus de llum que cal fer servir en la fotodepilació.

I és que la llum s’administra disparant-la, i el professional expert en dermatologia és el responsable de definir-ne la durada, el diàmetre de l’àrea coberta o la dosi d’energia, entre altres barems. Tots aquests paràmetres varien segons el fototip de cada persona.

En aquest sentit, per exemple, la combinació de les dues energies –llum polsada intensa amb radiofreqüència– es recomana per a persones amb pells més fosques. És un dels mètodes més innovadors i un dels més efectius.

Quantes sessions calen?

Com en totes les metodologies de depilació, cal repetir les sessions de fotodepilació perquè el pèl no torni a sortir i mantenir els resultats. Es calcula que la pèrdua de pèl de manera quasi permanent en cada sessió de fotodepilació sol ser del 25% al 30% dels fol·licles tractats.

És important espaiar les sessions tant com recomani el dermatòleg, ja que la fotodepilació només és efectiva quan els pèls estan en fase de creixement. És a dir, entre una sessió i una altra, el pèl no s’ha d’eliminar amb cera ni qualsevol altre mètode que arrenqui el pèl d’arrel. Sí que es podria rasurar o fer servir cremes depilatòries, tot i que no és recomanable.

Els beneficis principals de la fotodepilació

  • És indolora
  • És ràpida
  • És eficaç en tot tipus de fototips de pell
  • És eficaç amb tota mena de pèl
  • Es pot aplicar en zones extenses del cos
  • És segura
  • Preveu la fol·liculitis
  • No genera pigmentació a la pell
  • Ofereix resultats a llarg termini, pràcticament definitius
  • Es pot fer tot l’any
  • Redueix els temps de depilació
  • És més econòmic, a llarg termini, que altres sistemes de depilació.

Què cal fer abans d’una sessió?

És altament aconsellable anar a una sessió de fotodepilació amb el pèl sense depilar i la pell hidratada. Per això, els dies previs és important aplicar-se crema hidratant de manera regular i deixar-se créixer els pèls de la zona que es vol tractar.

També és indispensable evitar el contacte directe amb el sol, perquè com més fosca estigui la pell més dificulta l’èxit del tractament. En aquest sentit, tampoc no convé fer servir autobronzejadors abans d’una sessió ni sotmetre’s a rajos UVA com a mínim un mes abans de la fotodepilació.

Els dermatòlegs aconsellen, finalment, no anar a una sessió de fotodepilació amb maquillatge o cremes i perfums sobre la zona que es tractarà.

I després de la fotodepilació?

Després d’una sessió, la pell pot estar envermellida o inflamada un parell de dies. Per cuidar-la en aquests primers moments, es recomana aplicar-hi àloe vera dos o tres cops al dia. Després de fer una sessió de fotodepilació s’ha d’evitar el contacte directe de la zona amb el sol. A més, durant un mínim de dues o tres setmanes, la persona s’ha d’aplicar fotoprotecció alta per evitar la hiperpigmentació de l’àrea de tractament.

Deixa un comentari

GESTIÓ SANITÀRIA E.G. 92, S.L. como responsable del tratamiento tratará tus datos con la finalidad de gestionar tu suscripción y participación a nuestro blog informativo. Puedes acceder, rectificar y suprimir tus datos, así como ejercer otros derechos consultando la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra Política de privacidad.